Osteopatia

Osteopaattinen hoitofilosofia on kehitetty jo vuonna 1874. Hoitomenetelmänä osteopatia kohdentuu kehon sisäiseen tasapainoon ja luonnolliseen liikkuvuuteen. Kehon rakenteet muodostavat toiminnallisen kokonaisuuden, ja yhden rakenteen häiriintyessä häiriintyy myös kokonaisuus.

Nivelen ja sitä ympäröivän tukikudoksen fysiologisen toiminnan häiriöt ja tästä johtuvat nivelen virheasennot (ns. somaattinen dysfunktio) aiheuttavat alaselkäkipuja, päänsärkyä, niskan alueen kipuja ja jäykkyystiloja, iskiashermon ärsytystiloja, rintarangan, olkapään ja kyynärpään kiputiloja (mm. jäätynyt olkapää, tenniskyynärpää ja hiirikäsi). Lisäksi virheasennoista voi seurata lonkan alueen vaivoja, reiden ja polven ongelmia sekä nilkan ja jalkaterän kipuja. Tukirangan aiheuttamat häiriöt voivat aiheuttaa oireita myös sisäelimien alueelle.

Ammattitaitoinen osteopaatti pystyy tehokkaasti hoitamaan ja ennaltaehkäisemään näitä kipuja ja jäykkyystiloja. Nivelten toiminnalliset häiriötilat paranevat ainoastaan asianmukaisella manuaalisella käsittelyllä; lääkkeillä voidaan hoitaa oireita, mutta ne eivät poista kipujen syytä.

Oikein tehty manipulaatiohoito on turvallista eikä se yleensä aiheuta kipua.
Osteopaattinen hoito sopii kaikenikäisille vauvoista ikäihmisiin. Myös raskauden aikaisia selkäkipuja voidaan helpottaa osteopatialla.

Varaa aika osteopaatille netissä tai soita 040 7030 821.